Fortum satsaa aurinkotalouteen

Lappeenrannan teknillinen yliopisto on käynnistämässä aurinkotalousprofessuuria, jota Fortum tukee 75 prosentin osuudella viiden vuoden ajan vuosina 2013-2017. 

On mahtavaa, että aurinkotalouden tieteellinen pohdinta on edennyt professuuriasteelle. Uuden tutkimusalan perustaminen vaatii ennakkoluulottomuutta sekä yliopistolta että rahoittajilta.

Perustettava professuuri keskittyy aurinkotalouteen liittyvien markkinamekanismien tutkimukseen ja opetukseen. Tavoitteena on tutkia taloudellisesti tehokkaimpia energiantuotantapoja, joissa hyödynnetään suoraan tai epäsuorasti auringon energiaa.

Fortumin näkemyksen mukaan energiatoimiala siirtyy kohti aurinkotaloutta, joka perustuu joustavaan ja tehokkaaseen energiajärjestelmään sekä päästöttömään energiantuotantoon.

Uuden järjestelmän reunaehtoja ovat energian saatavuus sekä tuotannon kilpailukyky ja kestävyys. Aurinkotalouteen siirtyminen edellyttää merkittäviä muutoksia energian siirrossa ja jakelussa, varastoinnissa sekä energian käytössä.

Muutama vuosi sitten energia-alan opetus koki takapakkia, kun kaukolämpötekniikan yliopisto-opetus lopetettiin rahapulassa juuri Lappeenrannasta. On ilahduttavaa huomata, että tilalle on saatu uutta, innovatiivista ja kansainvälisesti merkittävää tutkimusta. Kehitys kehittyy, kuten sanonta kuuluu.

Energiapolitiikka

Kommentoi kirjoitusta “Fortum satsaa aurinkotalouteen

Ydinreaktioita Facebookissa
Seuraa meitä twitterissä
Navigoi
Kategoriat