Tiedot

  • 23.04.2010
  • 10:48
  • Janne Haonperä
1

Säteilevät ydinvoimamissit ihastuttavat − katso kuvat!

Huh 23

Kerroin aiemmassa blogikirjoituksessani Venäjällä ja entisen Neuvostoliiton maissa järjestettävästä Miss Atomi -kauneuskilpailusta. Palaan rakkaaseen aiheeseen, sillä tänä vuonna missien ulkokultainen säteily läpäisee paatuneimmankin betonisydämen.

354 tyttöä Venäjältä, Ukrainasta, Kazakstanista ja Valko-Venäjältä kisaa vuoden 2010 Miss Atomin tittelistä. Taistelu on kiivas, sillä voittaja saa palkinnokseen kylpylämatkan Jordaniaan sekä tukun mainetta ja kunniaa. Kärkikolmikko ilahtunee myös kolumbialaisista smaragdeista. 

Parhaillaan kisaa johtaa Kristina Pogosyan, mutta heti hänen laahuksissaan roikkuu Olga Trefilova. Omaa suosikkiaan kannattaa äänestää, sillä voittajan valitsee yleisö. Äänestysaikaa on toukokuun loppuun asti. Annetut äänet vahvistaa kilpailupaneeli, johon kuuluu vain miehiä. Tosin Dzhumberi Tkebuchavan sukupuolta en pelkän nimen perusteella osannut arvioida.

Kilpailuun saavat osallistua ydinvoima-alalla työskentelevät tai alaa opiskelevat naiset. Kuva: Miss Atom 2010/Nuclear.ru

Yksi kilpailijoista on Kolan niemimaalta kotoisin oleva vaaleaverikkö Yana Maltseva, joka kertoo sivustolla harrastuksekseen saippuan valmistuksen. Maltseva työskentelee Murmanskin alueen liittovaltion palokunnan kuudennessa joukko-osastossa.

”Ehkä unelmani on kuten kenellä tahansa muullakin. Haluan oman talon. Hyvän, vankan, lämpimän ja tilavan kivitalon, jossa vallitsee rakkaus ja hyvä tahto ja jonne petokset ja valheet eivät koskaan löydä”, Maltseva kertoo.

Hyväsydäminen ja eläinrakas Maltseva olisi valmis keräämään kodittomat koirat pois kaduilta ja tuomaan ne kodin lämpöön. Mitä pyyteettömyyttä! Jatkan kuitenkin vielä oman suosikkini metsästystä. Päätös on vaikea, sillä valinnanvaraa on paljon.

Meillä Suomessa käytiin tällä viikolla toisenlaista kauneuskilpailua. Hallitus päätti, että kolmea ydinvoimalupaa ei tule, vaikka strategisilta mitoiltaan kilpailijat olivat samalla viivalla. Tuomarineuvoston tehtävä ei ikinä ole helppo, mutta kyllä yleensä tapana on palkita kolme parasta.

Hallituksen äänet siunaa vielä eduskunta, toivottavasti ennen kesätaukoa. Samaan aikaan toisaalla yhden tytön unelma toteutuu ja hänestä tulee uusi Miss Atomi.

Kilpailukuviin on todella panostettu. Kuva: Miss Atom 2010/Nuclear.ru

Muita aiheeseen liittyviä kirjoituksia

tilaa kommentit RSS-syötteenä

Tähän kirjoitukseen on yksi kommentti

  1. Janne Haonperä Janne Haonperä kirjoitti:

    Vuoden 2010 Miss Atomi on valittu! Kruunun saa tänä vuonna painaa päähänsä Olga Trefilova huimalla 4651 pisteen äänisaaliilla. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi tuli Kristina Pogosyan (4588 p.) ja toiseksi Yekaterina Ivanova (4403 p.).

    Ydinvoimayhtiöt jakoivat osallistujille myös monia yllätyspalkintoja, kuten digikameran, kannettavan tietokoneen ja luksusmeikkejä.

    http://missatom.nuclear.ru/eng/news/2116295/

Ole hyvä ja kommentoi

*

* nämä ovat pakollisia kenttiä